luni, 21 februarie 2011

O iesire scurta la padure.

Ieri in jurul prinzului am zis sa fac o iesire sa vad schimbarile din padure care decurg odata cu sosirea primaverii.Zona este situata intre loc.Sacamas si Lesnic in locul numit Coltul Pietrei.In trecut in acest loc a fost  o cariera de piatra pentru construirea soselei DN 7,renumita de accidentele rutiere care se petrec mai ales in acest loc unde este o curba strinsa.Timpul a fost cu lapovita si ceata.Am facut si citeva fotografii.Padurea este de foioase cu foarte mult tei.             TEI -tripleti
                             Un fag batrin si soseaua DN 7 intens circulata,
                Aceasta ciuperca am gasit-o din abundenta puteam sa culeg o plasa .Se numeste  Aleuria aurantia sau urechea babei.Aici pe internet zice ca e comestibila atit gatita cit si cruda.Nu o cunosc deci nu o consum.Mia placut foarte mult culoarea rosie  si zapada ,  amestec de culori intilnit rar in natura.
                 Zapada,,ciuperci, frunze si citeva fire de iedera.
             In aceasta iesire am luat lemn pentru doua linguri  tei uscat si iedera ,este lemn cazut din abundenta deoarece iarna trecuta a fost multa zapada cazuta  inainte de a cadea frunza din copaci cea ce a dus la ingreunarea ramurilor si deci ruperea lor.Am mai gasit o coada de grebla dintr-un tei tinar   care va fi confectionata prin vara cind va fi folosita la strinsul finului.Grebla va fi  confectionata complet din lemn.Resurse sint pentru fiecare doar sa le exploatam corect pentru a mai ramine si pentru altii. Padurea este darnica si primitoare.Nu scapa sa nu iesi macar o data pe saptamina la padure  si atunci ai sa vezi cite ai sa inveti,si de cite foloase ai parte.Vei avea parte de privelisti  ,de mirosuri, de gusturi si de magia revenirii naturii la viata care se intimpla acum primavara si se observa cel mai bine la padure.Asa vei putea sa faci comparatie si sa vezi ce sa schimbat mereu.                                                                                  

2 comentarii:

  1. Ma farmeca talentul dumneavoastra de a ne arata aura lucrurilor simple. Tot ce citesc aici, pare o secunda de viata inghetata in timp. O secunda de viata, pe care o descrieti cu atata caldura si atentie, incat si zapada se lasa topita sub pasii dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Georgiana.Firea omului tinde catre laude,din cauza orgoliului care trebiue hranit cu asa ceva.Datorita Net-ului reusim sa comunicam repede si putem afla informatii la care nici nu visam alta data.Eu incerc sa arat lucruri la care alti oameni nu au acces deoarece deja fiecare sintem pe o directie stabilita si mai trebuie sa iesim din carapace .Prin comunicare si aratare a lucrurilor folositoare si frumoase fiecare din noi ne perfectionam si facem lumea mai buna.

    RăspundețiȘtergere