miercuri, 5 martie 2014

Set linguri cioplite din salcie capreasca.

 O surpriza placuta am avut cand am cioplit in salcie capreasca.Lemnul de salcie capreasca este  mai tare decat lemnul de salcie.Probabil  pentru ca se dezvolta in padure si sunt altfel de conditii.Lemnul este mai inchis la culoare spre interiorul butucului,Suportul este cioplit din lemn de cires  iar carligele din lemn de stejar.Lemnul este natural nu l-am tratat cu nimic.Am sa prepar o solutie de ceara cu ulei  totusi ,pentru tratament. Lingurile se pot si folosi  dar mie mi-au placut  mai mult sa le pun panoplie pe perete. Cat de curand am sa mai caut lemn de salcie capreasca sa lucrez  pentru ca se ciopleste usor, si ies lucrari frumoase.Il recomand pentru incepartori  dar si pentru avansati.Pentru cine nu stie salcia capreasca  dupa nume ,este cea care face primii matisori  pufosi imediat dupa ce trece iarna.

4 comentarii:

  1. Foarte frumos si plin de eleganta, felicitari pentru munca si abnegatie. O primavara frumoasa cu mult spor in tot ce faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc ,si eu va doresc o primavara cu mult soare, cu gradina plina cu de toate.

      Ștergere
  2. Sincer si fara remuscari,habar nu am avut de salcia capreasca ! Cert este ca lucrarea ce a-ti efectuat-o,este foarte frumoasa,are notorietate,va reprezinta,mai ales ca mergeti pe varianta panopliei.Linia finisajului,forma causului ce reprezinta inima,cercurile din cozi,nu-mi dau pace decat daca dau un 10 cu felicitari !! Spor la munca in continuareiar ca sfat,nu aplicati pe lemn,lac sau patina,lasati lemnul in starea lui naturala !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere si incurajare domnu Gabriel.Nu putem cunoaste toti copacii din padure,dar in fiecare zi se poate deschide cate o fila din cartea naturii mai ales cu ajutorul net-ului.Nici eu nu agreez varianta lacului dar cu ceva ulei de masline am sa le tratez.Le-am lasat asa in "chip" ca sa se vada culoarea naturala a lemnului.

      Ștergere