O lingura de nuc pentru mancat cu causul un pic mai adanc pentru cineva care vrea sa ia mai mult in el.Iarasi are lemnul uscat de vreo doi ani , foarte rezistenta si bine finisata.
A doua de nuc- mai supla cu causul un pic mai mic si mai deschis din lemn mai recent dar si ea bine finisata.Am folosit smirglu de 7 granulatii ultimul de 1000.
Si ca sa fim in spiritul primaverii trebuie sa ne amintim de aceste trufandale de primavara-leurda si untisor.Se pot folosi si gatite dar si in salate atat simple cat si combinate cu alte zarzavaturi sau intre ele.Eu le consum cu placere impreuna tocate marunt asezonate cu un pic de ulei ,otet de mere si sare.Acum sunt foarte fragede si gustoase.Deci va invit la padure acolo pe unde locuiti sa le cautati si sa le culegeti.Sa le mancati si sa fiti sanatosi.Atentie-dupa ce infloreste untisorul cica ar fi toxic.Totusi trebuie consumat cu moderatie nu mai mult de 100 de grame pe zi,si nu multe zile la rand una dupa alta.
Foarte frumoasa prezentarea lucrarilor,toate cele prezentate au fiecare cate o nota aparte,personalitate,in special lingurile din lemn de nuc,liniile inchise pe lungul acestora,explica faptul ca uscarea lemnului nu s-a facut accelerat,ci lasat efectiv in voia lui.Vorbeati acum cateva zile de stiluri,si al dvs este unul aparte,ma refer la unghiul dintre caus si coada,nu multi pun accent la asa ceva ! Cum spuneati,poate pe viitor,facem un schimb de lucrari,stilul meu,versus dvs.Nici paleta nu este de ignorat,linie supla,fina,perfecta pentru un bol plin cu zarzavat proaspat,mai ales daca este din gradina proprie,spun asta pentru ca si eu sunt un mare consumator de salate,mai ales in sezoane primavara-vara.In schimb nu stiam ca untisorul este asa periculos in cantitati mai mari,noi culegem cate o sacosa destul de mare si preparam cu sare marina (sau sare de lamaie) si ulei de masline,un adevarat deliciu !! Numai bine stimate domn Florea,zile frumoase sa aveti ! ..ps uitasem de nota....10 + ,si continuati !
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru vizite si incurajari. Eu sunt doar un mic cioplitor vesnic incepator si nu am complexitate si experienta , deoarece cioplesc relativ recent.Dar incerc prin fiecare cioplitura sa redau poate din semetia si aliura bietului copac sau copacel care poate sfarsea in foc sau putrezit.Incerc sa ramana cum a-ti zis ,o urma si o amintire cu fiecare lingura.Ei, nu or fi chiar de nota zece dar e important lucrul in sine, ca a fost ceva nou pentru mine si chiar imi place.Nici eu nu am stiut ca untisorul ar fi toxic,tot aci pe net am citit ,o avea si el ceva oxalati ca si spanacul cine stie,dar n-am patit nimic chiar daca am consumat mai mult.Sanatate si inspiratie la cioplit va doresc domnu Gabi,
RăspundețiȘtergere