vineri, 7 martie 2014

Lingura din lemn de cenuser

 Pe dealul din apropiere in padure ,sunt o multime de arbori  de cenuseri.Acest arbore este originat din China si Coreea,introdus in Europa pe la 1740.Am inteles ca poate fi folosit ca arbore ornamental sau arbore fixator de terenuri erodate.Din curiozitate am colectat  ceva lemn cazut si l-am pus la uscat.Lemnul creste foarte repede ,tulpina este dreapta si e usor.Vara unde sunt grupuri de arbori se pot vedea inflorescentele galbene de la departare.La fel si semintele, toamna raman in arbori si sunt de culoare rosie.Am inteles ca ar avea si ceva proprietati medicinale. Este un arbore invaziv,fructele  se raspandesc ca si la artar cu o aripioara , pot zbura departe de trunchi.Dar pe mine ma interesat culoarea si textura lemnului.Butucelul in margine are culoare alba iar spre interior este galben.Are o duritate  medie  se ciopleste usor, Se finiseaza bine ,lemnul l-am tinut vreun an la uscat.Mi-a placut ,am sa mai cioplesc. Lingura am daruit-o si d-na a fost f.incantata de textura lemnului.Si cu aceasta ocazie am mai parcurs o fila din marea carte a naturii.





6 comentarii:

  1. Foarte frumoasa lingura,mai ales textura causului,inelele vizibile,albul...si a-ti mai obtinut un 10 cu felicitari de la mine !

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoase!!! le-am vazut la maestrul Novi acasa si va declar (rusinata) ca m-am indragostit de ele.
    As dori si eu vreo 5 linguri de dimensiuni diferite. Credeti ca ma puteti ajuta in acest sens? :))))
    alina
    (va rog sa-mi spuneti un pret si pentru linguri si pentru furculite)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, va pot face.Dar nu e ca la magazin sa vedeti ,e alegerea mea.Trimiteti i-mail dvs la mirceaionflorea@gmail.com sa stabilim detalii.O zi buna va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Natura este o minune - frumoase flori!
    Dar minunate sunt şi obiectele cioplite în lemn. Bravo pentru talent şi hărnicie!
    Spor la treabă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru vizita si pentru incurajari.Si eu va doresc spor la treaba in gradina si in toate.

    RăspundețiȘtergere