sâmbătă, 19 februarie 2011

Citeva linguri

Astazi m-am gindit sa postez citeva linguri care le-am cioplit in decurs de 2 saptamani .Cam de doua luni am inceput sa cioplesc linguri din lemn .Prima de deasupra este din lemn de fag,din ramura uscata.A doua ,din stinga este din lemn de piersic,un piersic uscat din gradina de la care am ales o bucatica de lemn,din care am facut si un miner la o lama polar carbon de 80. Urmatoarea este tot din fag un pic mai mica ,cea alba este din lemn de pin.Cea cu inimioare este din lemn de mar,iar ultima din dreapta este din creanga de pin.Fiecare lemn are un parfum caracteristic al sau.Nu vei sti aceste arome daca nu cioplesti.Cel mai puternic parfum  pina acum l-am intilnit la lemnulul de pin .Si piersicul are un parfum deosebit .Dupa ce termin lingura imi place sa o miros,sa aflu mirosul fiecarui lemn.Am sa revin si cu alte fotografii.

2 comentarii:

  1. Buna Florica,lingurile mesterite de tine sunt grozave,se vede ca ai avut sfatuitori foarte buni.In legatura cu opinelul,sa stii ca-i fragil,nu-l poti folosi la cioplit sau scobit lemnul.L-am cumparat de la Decathlon-Militari(Bucuresti)si m-a costat 45 de roni.A fost un moft,cam scump pt.buzunarul meu.Toate cele bune si drumuri insorite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara.
    Imi place ce se intampla aici, este ceva deosebit. Amanunte pe care nu toti oamenii le observa si care, dau sens vietii. Tin sa marturisesc ca genul dumneavoastra de descriere, imi face "pofta". Simtul olfactiv pentru mine este o adevarata obsesie si consider ca are o influenta foarte mare in viata noastra, a tuturor.
    Eu chiar as incerca sa aflu legatura intre un anumit fel de mancare gatita si lemnul din care este confectionata lingura cu care o preparam.
    Oricum, dati dovada de multa rabdare si indemanare in ceea ce faceti.
    Mi-ati captat interesul. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere