joi, 10 aprilie 2014

Lingura din lemn de visin salbatic

 La fiecare iesire la padure nu imi lipseste rucsacul, firezul si toporul deoarece totdeauna colectez lemn pt.cioplit.Anul trecut pe un pinten de deal cu o stanca am gasit un  arbust cu,coaja ce semana cu visinul.Pe acolo trecuse focul si copaceii erau uscati .Am colectat ceva lemn de lingura si acum i-a venit randul la cioplit.Curios,lemnul are un miros diferit ca al visinului de gradina.Visinului salbatic i se mai spune si prun mahaleb si e de origine mediteraneana.Creste pe stancarii in  locurile aride.Miezul fructului e condiment.Lemnul este cu fibra densa si se slefuieste foarte frumos.Am citit ca se fac si pipe din lemnul sau.
 Dupa slefuire lemnul bate in reflexe .Culoarea e asa cum se vede -portocalie.Mi sa parut un lemn deosebit si totdeauna am sa cioplesc cu placere in el.Deci la tot pasul ,surprize placute intalnim in natura.
Lingura  e de o rezistenta   iesita din comun ,fina dar robusta,grijita poate tine si doua vieti,asa o  simt ,asa si este.I-am aplicat in coada o gaura cu fier inrosit  pt. o sforicica .Deci o lingura pt. mancat , de oameni pretentiosi. Intotdeauna zic ca e lemnnul asa si asa ,dar maine dau de alta esenta noua care imi ofera alte surprize.

7 comentarii:

  1. Într-adevăr, un lemn deosebit, foarte faină culoare. Dar nici forma care i-ai dat-o nu e mai prejos ;)
    Nu am auzit până acum de vișinul sălbatic... Omul cât trăiește învață.
    Sunt curios: cât e de lungă lingura?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Visin salbatic sau visin turcesc,nu sunt asa de sigur dar lemnul ma fascinat total.Dimensiune lingura:21cm L;caus 6/4,2 cm.Multumesc .

      Ștergere
  2. Buna ziua, Suplete, eleganta si mult simt artistic. Felicitari pentru realizare. Visinii salbatici sunt un excelenti port altoi pentru diverse soiuri de visin, ciresn si prun.
    O zi frumoasa si un sarsit de saptamana linistit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina ! Cred ca facem un adevarat maraton stimate domn.Dupa cum am observat,si dvs aveti un stil un pic mai aparte.La toate lingurile le dati o forma ceva mai aparte,causul putin bombat la jumatate,iar spre capat ascutit,iar acel ascutit,nu pune lucrarile intr-o umbra,din contra,arata stilul dvs unic !! Mi-au placut inclusiv setul paleta si furculita,superbe lucrari. Lingura din visin salbatic,o nota mai aparte,vizibilitatea inelelor din caus,pronuntate,culoarea usor rosiatica,scoate mult in evidenta.In schimb,scuzati-mi viziunea,dar eu vad coada lingurii,ca un trup de femeie,acele doua ondulatii,coapsele,bustul...,cu permisiunea dvs imi permit sa o botez Lelia.Numai bine stimate domn,si spor la treaba !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc,fain comentariu.Cred ca acum cand incepe varsta a doua mai am un pic din fervoarea adolescentina, pentru un trup frumos de femeie si de aici deriva cred forma cozii lingurii.Cu maratonul sunt perfect de acord,dar ca si antrenament va trebui serios sa ma apuc de treaba.Mi-au placut intotdeauna competitiile.Pe d-soara Lelia vreau sa o ofer cadou sotiei tale odata cu un set de bucatarit de cires si bineinteles cu lingura alpinistului.Chiar imi place competitia asta.Un sfarsit de saptamana placut va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apai stimate domn,maraton sa fie,cat despre antrenament nu va speriati,incet,calm si multa pasiune!! Va multumesc frumos pentru cadou,si sper ca reversul sa fie pe masura dar si reciproc! Spor la treaba!!

      Ștergere