luni, 21 aprilie 2014

Doua linguri ,de piersic si de mar.

 Ca o destindere si ca sa mai ies din rutina zilelor de sarbatoare,am zis sa mai arat doua linguri cioplite.Nu e mare lucru,sunt obiecte simple dar imi este drag de ele  pentru  ca sunt faurite de mine si prin treaba asta  am aflat ceva lucruri noi.Adica:consistenta diferitelor esente de lemn,textura,aroma specifica,rezistenta la cioplire si cel mai important lucru zic eu-modelul inelelor de crestere care se afla la un anumit tip de cioplit.
Lingura asta de piersic  am cioplit-o dintr-un butucel  colectat acum in primavara dintr-o tulpina  verde .L-am crapat  si cioplit brut apoi a stat vreo doua saptamani la uscat si apoi in vreo cateva reprize  a cateva zile am gatat-o.S-a uscat in timp ce o ciopleam  si la sfarsit am finisat-o cum trebuie .Am oferit-o cadou acum vreo saptamana.

Lingura din lemn - mar de vara,adica cel care se coace in luna iulie. Am  cioplit-o in lemn verde de la o creanga care s-a rupt anul trecut incarcata de rod.Am lucrat la ea timp mai indelungat cate putin in fiecare zi pentru a se usca cum trebuie.Lemnul de mar este un lemn tare la cioplit asemanator cu cel de paducel.Are si o aroma suava de mar in floare.Este o lingura de mancat cu  o cupa generoasa.Lemnul de mar se poate finisa la extrem iasa parca dat cu lac.Ce mai incercati si o sa vedeti.Zilele aste am in plan o  iesire scurta la padure pentru  colectare ceva lemn de par salbatic ,cires si ce s-o mai gasi .Apoi am in plan a ciopli o lingura din lemn de cer.Suna fain -lingura de cer.Va doresc spor in a afla  lucruri noi si sa le incercati.Asta de mar o am disponibila acum pt.vreun doritor.



6 comentarii:

  1. Frumos expus stimabile domn.Pentru noi,fauritorii de linguri,icoane,etc,este mare lucru fiecare lucru ce-i dam viata.Cat despre esentele de lemn,pentru noi,cu timpul devine o joaca,pentru altii ( privitorii )este ceva aparte,suntem ca sa zic asa la aprecierea lor,cu apreccieri de toate felurile.Suna bine Lingura din Cer,nici ca se putea mai bine,dar sa-i dati si o tema pe masura numelui ! Si nu in ultimul rand,la finalul acestor randuri,spun atat:mi-ar face placere ca in timp sa constituim un cerc al ,,lingurarilor,,,evident cu un schimb de pareri,si chiar obiecte ! Pentru dvs,pt cititori,prieteni,zile placute va urez,Gabriel Ioja .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc domnule Gabriel.Sunt de acord cu un cerc sau o asociere constructiva ,a fauritorilor de linguri poate si a altor obiecte simple din lemn, folositoare.Deja suntem cativa care le cioplim si le aratam spre stiinta.Da si se misca ceva,schimbul a inceput.Cred ca noi romanii ne-am invatat doar cu sablonul acela de lingura care se vinde in piata si este aproape la fel peste tot.Spor si zile frumoase va urez.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Florica,
    Eu sunt un doritor si sper ca nu m-ai uitat.
    faine de tot lingurile !

    RăspundețiȘtergere
  4. Te salut Ovidiu.Bine ,printre celelalte ti-o trimit si pe asta sper ca pana vineri.Multumesc de apreciere si spor la treaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super, extra multumesc ! Sa sti ca deja ai mai multi fani prin Brasov.

      Ștergere