duminică, 16 martie 2014

Primavara din plin si linguri de mar.

 Pe la noi la Ilia primavara este la ea acasa.A inflorit cornul ,corcodusul,caisul, salcia capreasca,iara florile de padure deja sunt pe trecute.Spanzul ce este mai rezistent deja viorelele si ghioceii ii mai vedem la anu.
Floarea pastelui galbena  ne incanta privirea.
Dar la  ghiocei am insistat mai mult deoarece doar anul acesta am avut onoarea   sa-i pot vedea si culege la ei acasa in padure. Din aia in curte e alta poveste am si eu dar eu am vrut sa ii vad in padure.Sa stiti ca oamenii nu au timp de asa ceva ,ce padure , ei ghiocei,gasesti la piata de 8 martie ce sa te mai obosesti.Dar  iara uitam ca pana la ei avem multe de vazut si invatat..Covoare de viorele ,cuscrisori  rosii si albi, (brebenei),branduse de primavara si urzici te asteapta la tot pasul.Am amintit de urzici ca e sezonul lor si trebuie musai consumate acum pentru subtierea sangelui.



 Si acum va  ofer si un buchet virtual de ghiocei ,dar acum si ei sunt pe trecute si va las sa admirati  poienita.


 Dar nici o iesire parca nu are farmec daca  nu are legatura cu ,confectionarea unei linguri sau macar cu colectarea a niscai lemn.
Din lemn de mar am confectionat o lingurita  si o lingura  din acelasi butucel.Sunt aproape de aceeasi lungime dar au causul diferit.Le-am facut cadou sotiei mele de 8 martie.Lemnul provine din tulpina de mar  tanar care a cazut victima la un incendiu de pasune.Am vrut sa ramana amintire.Spor in toate va doresc,mai ales in a afla lucruri noi.




2 comentarii:

  1. Foarte frumos peisaj de primavara, aici inca mai ninge, asa ca suntem in asteptarea primaverii. Frumoase si utile ustensile dar mai ales admir arta cu care ceezi aceste bijuterii( pricepere si migala, atentie la fiecare detaliu - felicitari).
    O saptamana frumoasa, plina de caldura si spor in tot ce faci iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar domnule Florea,primavara isi arata coltii,prin unele zone mai mult,prin altele mai putin,cert este ca ne acopera incet si sigur !Cat despre splendoarea primaverii,nu am ce sa comentez,ne imbata cu acel iz,ne ofera acele covoare de flori,pasarile isi reintra in drepturi,natura verde este deja reactivata.Suntem luati prin surprindere in fiecare dimineata,usor,usor,cate un mugur,cate o floare isi face prezenta in gradinile si pajistile de langa noi .Cat despre linguri,cum se spune,jos palaria! Un gest frumos din partea dvs sa-i oferiti sotiei un astfel de cadou ! Cat despre linguri,sunt superbe,linie,finisaj,tot,intr-un cuvant 10 + felicitari !

    RăspundețiȘtergere