sâmbătă, 22 februarie 2014

Din lemn de mesteacan

 Daca tot merge-banda-  am cioplit o lingura un pic diferita .Are un cioc  la coada ca sa stea  mai bine pe marginea vasului si sa nu alunece inauntru. Butucelul  a avut  un  an de cand este uscat. Lemnul de mesteacan  este  usor de cioplit.Practic este facuta pentru a se  manca cu ea de aia e lingura.Pentru omul modern al zilelor noastre poate ar fi o rusine sa mai manance cu lingura de lemn. Asa in particular sa nu il vada nimeni, poate ar incerca .Daca e un  om iubitor de munte si natura nu ar fi o problema sa o foloseasca,doar e parte din natura. Orice copac care a crescut- a avut viata,facand un obiect din el automat se trece din caracterul sau in acel obiect.Intotdeauna arborii au un caracter corect ,ei nu pot gresi,daca am sti sa invatam de la ei si noi am fi mai buni.Folosind lingura de lemn  poate un pic din atitudinea dreapta a arborelui ni se transmite si noua.Ar fi ca o terapie doar e la moda acum   asemenea tratament(diferite terapii).Deci sa iubim natura, sa o respectam prin a face curatenie pe unde trecem si automat si noi vom fi mai buni.Sa avem un arbore preferat sau mai multi -poate fi si mesteacanul ,care de la distanta seamana cu un intelept cu plete.Nu mai este mult si ne vom putea delecta cu seva sa dulceaga. Deci sa nu uitam sa ne luam portia,macar saptamanal, de iesit la padure.


 



4 comentarii:

  1. Am observat şi io mai demult, că a început să se "învartă banda" de linguri foarte bine la tine :) Nu o slăbi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este cert faptul ca pentru fiecare dintre noi sosirea primaverii se manifesta diferit, in mine urla gradinaritul, la tine iese la iveala dragostea de natura si pasiunea pentru cioplit. Cat despre efectele benefice ale silvoterapiei s-au scris nenumarate lucrari, iar a servi masa cu lingura de lemn nu vad de ce ar fi o rusine.
    O dupa amiaza linistita si o saptamana cu spor in toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place mult gradinaritul dar eu ma ocup mai mult de culura mare .Dar nu ma dau inapoi nici de la pus straturi.Iar cu cioplitul e de sezon.

      Ștergere
  3. Buna ziua, am observat ca ai si tehnica necesara. Eu daca n-am decat un petec de teren incerc sa fac cat mai multe pe el, flori, pomi, legume, arbusti, plante aromatice si medicinale, gaini, etc ca nu strica la casa omului. O zi minunata si o saptamana cu spor in toate.

    RăspundețiȘtergere