duminică, 15 decembrie 2013

Bautura racoritoare din macese

Acum iarna cand seara  soseste mai devreme pentru a anunta noaptea cea lunga ,avem timp berechet pentru activitati usoare.Una este  cautatul a diverse probleme pe net .Asa am aflat aceasta reteta  de bautura racoritoare de sezon pentru ca mai gasim inca macese de cules pe deal si deci avem ingredientul principal.
PREPARARE-100 de grame de macese posibil muiate de ger  se zdrobesc bine cu o lingura de lemn sau daca sunt tari se pot da prin masina de tocat carne,se tin 12 ore cufundate intr-un litru de apa rece agitandu-le bine inainte cu lingura de lemn pentru a se dizolva  pasta de macese in apa.Apoi se strecoara printr-o panza deasa si se adauga 100 gr de zahar sau miere daca avem.Se consuma 2-3 cani pe zi ca bautura vitaminizanta atat de folositoare acum in sezonul rece,eventual cu adaos de lamaie pentru a mari efectele dorite.Spor la treaba si mult noroc.

ATENTIE-perii si semintele se vor alege bine pentru ca  sunt iritante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu