Afectiuni pentru care se recomanda:digestive,respiratorii ,cardiace, boli renale-genitale, boli de piele, reumatism ,guta ,pentru combaterea matretii si caderea parului,afectiuni bucale.Pentru folosire,radacina se curata, se taie fasii subtiri apoi se usuca bine langa o sursa de caldura pana se poate rupe usor intre degete si apoi se transforma in pulbere cu ajutorul rasnitei de cafea.Se consuma de 2-3 ori pe zi cate o lingura de pulbere (umezita cu un pic de ceai)inainte de masa.Pulberea se pastreaza ermetic inchisa in borcan cu filet pentru a nu se pierde din principiile active.Se gaseste si in magazinele naturiste,dar parerea mea este, ca un preparat personalizat are si un efect psihic reconfortant.Se mai pot face si alte preparate cum ar fi :tinctura,ceai, cataplasme ,decoct,depinde de afectiunea tratata.Radacina poate fi consumata ca atare,spalata bine si cutatata de coaja ,are un gust dulce amarui.Am inteles ca japonezii o consuma ca aliment.Frunzele putin zdrobite se pot folosi in ameliorarea durerilor de ceafa puse cataplasme dupa gat in spondiloza.Cateva seminte bine curatate de acei spinisori ca niste carlige mici si mestecate bine inainte de masa dau o pofta de mancare puternica.-constatare proprie.Sunt foarte multe de spus despre brusture si poate v-am captat atentia de a nu mai trece nepasatori pe langa aceasta planta.Pentru a nu-l confunda cu captalanul,(care are frunza rotunda ) in primul an de vegetatie, trebuie sa fim atenti la forma frunzelor care trebuie sa fie aproape ovala lunguiata.Brusturele prefera locuri virane ,de obicei creste in locuri destul de uscate ,cu o radacina pivotanta pe cand captalanului ii place zone foarte umede ,de obicei marginea vailor si are rizom.Spor la cules pentru ca imediat vine primavara .
miercuri, 23 ianuarie 2013
Brusturele-Arctium lappa
Afectiuni pentru care se recomanda:digestive,respiratorii ,cardiace, boli renale-genitale, boli de piele, reumatism ,guta ,pentru combaterea matretii si caderea parului,afectiuni bucale.Pentru folosire,radacina se curata, se taie fasii subtiri apoi se usuca bine langa o sursa de caldura pana se poate rupe usor intre degete si apoi se transforma in pulbere cu ajutorul rasnitei de cafea.Se consuma de 2-3 ori pe zi cate o lingura de pulbere (umezita cu un pic de ceai)inainte de masa.Pulberea se pastreaza ermetic inchisa in borcan cu filet pentru a nu se pierde din principiile active.Se gaseste si in magazinele naturiste,dar parerea mea este, ca un preparat personalizat are si un efect psihic reconfortant.Se mai pot face si alte preparate cum ar fi :tinctura,ceai, cataplasme ,decoct,depinde de afectiunea tratata.Radacina poate fi consumata ca atare,spalata bine si cutatata de coaja ,are un gust dulce amarui.Am inteles ca japonezii o consuma ca aliment.Frunzele putin zdrobite se pot folosi in ameliorarea durerilor de ceafa puse cataplasme dupa gat in spondiloza.Cateva seminte bine curatate de acei spinisori ca niste carlige mici si mestecate bine inainte de masa dau o pofta de mancare puternica.-constatare proprie.Sunt foarte multe de spus despre brusture si poate v-am captat atentia de a nu mai trece nepasatori pe langa aceasta planta.Pentru a nu-l confunda cu captalanul,(care are frunza rotunda ) in primul an de vegetatie, trebuie sa fim atenti la forma frunzelor care trebuie sa fie aproape ovala lunguiata.Brusturele prefera locuri virane ,de obicei creste in locuri destul de uscate ,cu o radacina pivotanta pe cand captalanului ii place zone foarte umede ,de obicei marginea vailor si are rizom.Spor la cules pentru ca imediat vine primavara .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
E foarte bine ca ati scris despre brusture. E o planta pe nedrept ignorata.
RăspundețiȘtergere