luni, 14 iulie 2014

Cu si despre linguri de lemn .Ep.4

 Si cum totul are un final  am ajuns cu acest serial la sfarsit.

Lingura si lingurita din lemn de arin.Lemnul s-a patat deoarece la uscat a stat cu un capat pe pamant.Lemnul de arin este usor de prelucrat,dar se finiseaza destul de bine.

Lingura si lingurita din lemn de carpen.Lemnul de carpen uscat este tare si are o culoare ce aduce catre  culoarea osului.Lingura ingrijita poate sa tina mult si bine .


Lingura si lingurita din lemn de corcodus.Lemnul de corcodus este foarte gingas, crapa  usor dar iese o finisate extrema. Inima sa are o culoare faina.



 Lingura si lingurita din lemn de plop tremurator.Pot sa zic ca plopul este regele lingurilor.Toti avem in casa o lingura de amestecat in oala cu ciorba.Dar putini  avem o lingura cu care se poate manca din plop.Ca sa se poata finisa bine trebuie sa treaca prin mai multe etape de lucru.Dar pana la urma a iesit bine,sunt usoare ca pana.

 Si ultimele din cele douazeci,

lingura si lingurita din lemn de piersic.Lemnul de piersic are o fibra rasucita si el crapa usor.Miroase fain la cioplit,se finiseaza bine.


Si in incheiere le urez proprietarilor sa le foloseasca sanatosi,si voua care cititi , macar o data in viata sa mancati cu o lingura  de lemn,mestesugita cu drag de unul din mesterii lingurari de aci de pe net sau din  lumea larga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu