miercuri, 23 aprilie 2014

Flori de paducel,frunze de fag si doua caprioare.

 Ieri, a treia zi de pasti  am mers  pe deal  pentru a vedea de aproape si cu atentie schimbarile primaverii. Dar primavara este parca grabita,am fost placut surprins de inflorirea paducelului.Am indragit acest arbust deoarece  are flori si fructe utile in tratamentul bolilor cardiace si da un lemn foarte bun pentru mesterit de linguri.Chiar adun cu placere florile sale le pastrez uscate si beau cateodata un ceai asa de placere.Bineinteles am gasit si un paducel uscat de unde am luat ceva lemn pt. cioplit.

Da  infrunzeste in forta si fagul  cu ale sale frunze acrisoare.Le consum cu placere acolo in padure doua trei smocuri.Pot fi consumate cred  si in salate sau poate si in alte feluri.Sigur contin vit.C deoarece sunt acre.
Dar surpriza cea mai placuta a fost cand m-am intalnit cu doua caprioare.Eu mergeam linistit pe carare si m-am oprit.Cred ca ne-am vazut instantaneu ,erau la vreo 20 m in fata mea. Am stat  vreo doua minute ,doar am scos aparatul foto si le-am prins de cateva ori.In acest timp nu au miscat deloc,probabil au fost foarte mirate de intalnire. Deabia cand am miscat si am zis ceva catre ele,nu le-a placut si au luat-o la fuga.
Aici e un instantaneu cu apropiere  obiectiv.
Ei si  a trebuit si un pic de mestereala in natura ca sa nu pierd antrenamentul.Deci grabiti-va ,daca vreti sa va intalniti cu primavara  mergeti la padure ,ca mai tarziu o sa ne intalnim cu vara si iara-i bine.

3 comentarii:

  1. Buna dimineata, frumoase imagini , mai ales instantaneele cu caprioarele.O zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur cand vad ca in padurile patriei mai gasim cate o vietate... cu atatia vanatori (criminali) care extermineaza tot, si cu atatea carduri de oi, care sunt insotite de dulai imensi, ce sperie si ataca tot ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Frunze de paducel nu am gustat,dar nu este tarziu sa incerc.Cat despre caprioare,evident nu prea mai avem ocazia sa dam nas in nas cu ele prin paduri.La noi,seara de seara trec cate 2-3 chiar prin spatele casei,ziua umbla iepurii.si am avut ocazia sa vad si bursuc.Sunt de parere ca noi suntem intrusi in fata lor ! Animale exista pe pamant de mii de ani,noi oamenii de-a lungul timpului am exterminat zeci de rase,si vad ca nu avem de gand sa ne oprim.Spun asa: sa ne bucuram de ele cat mai mult si daca putem sa le oferim ceva,sa o facem negresit ! Multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere