sâmbătă, 16 noiembrie 2013
Pastravul de fag-pleurotus ostreatus.
O ciuperca de toamna care o putem gasi frecvent pe trunchiuri de foioase dar care o putem cultiva si noi in propria gospodarie.Eu am gasit-o langa casa pe un trunchi de dud uscat .Si iarna o putem gasi prin padure mai ales pe trunchiuri de fag uscat adeseori inghetata.Se poate prepara in multe feluri ,dar cred ca cel mai delicioasa este pane.O putem cultiva pe substrat de paie ,coceni ,rumegus foioase,sau pe butuci de lemn.Consumata regulat ar preveni si micsora nivelul de colesterol in organism.Acum ca incepe postul o putem procura de la piata si consuma mai des ca de obicei.Daca mergem la padure si o gasim nu se poate confunda cu nici o alta ciuperca necomestibila .La buna vedere.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Am mai umblat si io pe la padure, in cautarea ciupercilor, dar niciodata nu am avut norocul sa le gasesc. Pofta buna!
RăspundețiȘtergereProbabil trebuie sa mergi mai des si mai ales dupa ploaie. Multumesc de urare.
RăspundețiȘtergere