luni, 4 noiembrie 2013
Otet de mere cu miere si macese.
In vremurile noastre avem o mare posibilitate de a sti o gramada de lucruri cu ajutorul internetului.Si cu ocazia asta avem si posibilitatea de a invata si experimenta pentru dezvoltare personala.Astazi m-am hotarat sa fac si eu un otet de mere mai special,cu macese.Se dau pe razatoarea mare 3 kg de mere intregi cu tot cu cotoare si coaja,Se da prin masina de carne,1 kg de macese,merg cam greu.Se pune la fiert 3 l de apa in care se dizolva 300 gr.de miere de albine. Merele se amesteca cu macesele macinate si se pun intr-un borcan de 5 l.Se dizolva cu apa calduta 20 gr.de drojdie de bere care se amesteca cu cei 3 l de apa care se ia cu un polonic si se toarna peste amestecul din borcan.Vasul se aseaza langa o sursa de caldura timp de vreo 2 saptamani pentru fermentatie.Apoi se strecoara si se mai tine 4 saptamani pentru maturarea otetului,in alt borcan curat,acoperit cu tifon pentru a permite intrarea musculitelor care ajuta la acrirea sa.Am sa fac si ceva poze si am sa vin cu completari dupa cum decurg lucrurile.Cu ocazia asta tin sa multumesc domnului Uica Mihai din Banat pentru inspiratiea gasita la rasfoirea blogului sau.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Interesanta reteta, de retinut si facut cat mai este timp. O seara frumoasa. Cu stima,
RăspundețiȘtergere