luni, 4 noiembrie 2013

Otet de mere cu miere si macese.

In vremurile noastre avem  o mare posibilitate de a sti o gramada de lucruri cu ajutorul  internetului.Si cu ocazia asta avem si posibilitatea de a invata  si experimenta  pentru dezvoltare personala.Astazi m-am hotarat sa fac si eu un otet de mere mai special,cu macese.Se dau pe razatoarea mare 3 kg de mere intregi cu tot cu cotoare si coaja,Se da prin masina de carne,1 kg de macese,merg cam greu.Se pune la fiert 3 l de apa in care se dizolva 300 gr.de miere de albine. Merele se amesteca cu macesele macinate si se pun intr-un borcan de 5 l.Se  dizolva  cu apa calduta 20 gr.de drojdie de bere care se amesteca cu cei 3 l de apa care se ia cu un polonic si se toarna peste amestecul din borcan.Vasul se aseaza langa o sursa de caldura timp de vreo 2 saptamani pentru fermentatie.Apoi se strecoara  si se mai tine  4 saptamani pentru maturarea otetului,in alt borcan curat,acoperit cu tifon pentru a permite intrarea musculitelor care ajuta la acrirea sa.Am sa fac si ceva  poze si am sa vin cu completari  dupa cum decurg lucrurile.Cu ocazia asta tin sa multumesc domnului Uica  Mihai   din Banat pentru  inspiratiea gasita la rasfoirea blogului sau.

Un comentariu:

  1. Interesanta reteta, de retinut si facut cat mai este timp. O seara frumoasa. Cu stima,

    RăspundețiȘtergere