luni, 23 iulie 2012

La pescuit

                                                Zilele trecute avind  un pic de timp neocupat ,impreuna cu un prieten   am hotarit sa mergem la  riul Mures la pescuit.Aceasta ideletnicire este printre cele mai vechi si se transmite genetic ,cred. A fost foarte cald, peste  37    la umbra, dar asta nu ne-a impiedicat sa stam numai la soare. Fiind mereu grabit  am zis sa incerc si pescuitul cu momeli artificiale.Pot sa zic ca a fost norocul incepatorului ca sa imi dea curaj de a mai incerca.
Dupa amiaza ,ne -am gindit sa plecam acasa,bineinteles cu tolbele goale,probabil din cauza caldurii pestele nu a muscat.Eu totusi am zis sa mai insist si sa mai fac citeva aruncari..Surpriza a venit-un somotei  frumos.
Am fost bucuros si apoi chiar am plecat acasa sa mai las pesti si pentru  altii care vin dupa mine.(nu ca nu mai puteam sa ii prind).Asa arata  riul Mures  acum pe timp de seceta .Malurile riului  au si plaje cu pietris,cu nisip ideale pentru plaja si baie,dar apa nu e prea curata.


 Prietenul meu ,inca adeptul pescuitului cu momeli naturale-rime.6 comentarii:

 1. "Zilele trecute avind un pic de timp neocupat"
  V-ati mai relaxat putin. Frumusel pestele.
  Stiu ca va ocupati de agricultura. Cum o duc culturile pe seceta asta? In sud e jale...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna Marius.Totdeauna cind am un pic de sa stii ca ma gindesc la tine.Am vrut sa schimb un pic nuanta si ma bucur ca ai observat.Totdeauna cind deschid calculatorul dau o raita si la blogul tau si la cei din lista.Zona unde locuiesc, linga riul Mures este propice culturilor datorita influentei umiditatii luncii.Pozitia intre doua lanturi de munti,Metaliferi si Poiana Rusca creaza formarea de nori si deci ploi.Si la noi a fost seceta dar de vreo citeva zile au venit si ploile binecuvintate de la Dumnezeu.Avem o recolta f.buna de fin si lucerna,orzoaica buna,acum leaga porumbul,chiar azi am dus citiva stiuleti si am fiert.Cartofii ,din ce am scos ici si colo sint foarte frumosi.Ce mai ,multumim Lui Dumnezeu de sporul dat.

   Ștergere
 2. Ma bucur sa aud asta.
  Sa multumim cu totii lui Dumnezeu!

  RăspundețiȘtergere
 3. "Un pic de timp neocupat" trebuie sa ne facem din cand in cand; chiar si cel care a cazut din pom, a stat un pic, apoi s-a scuturat si... a plecat. Ma bucur cand vad si maluri pe langa care n-a trecut "omul de tip nou". Asta pe unde trece isi marcheaza locul. Mi-e scarba cand vad urmele "civilizatiei": hartii, pungi, peturi, dejectii... Animalele isi marcheaza teritoriul, acesta fiind locul de unde isi procura hrana.
  Sa multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat o tara frumoasa. Tara frumoasa, pacat ca-i locuita! Noi avem datoria s-o administram. Daca n-ai plantat, de ce tai? Chiar si daca ai plantat n-ai dreptul sa tai asa cum iti dicteaza "mintea"!
  Dle Florica, va doresc sanatate si saptamanal "un pic de timp neocupat". Suntem oameni, traim doar cat ne-a fost randuit si e pacat sa nu ne bucuram de frumusetile pamantului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru urare dle Ginu,trebuie sa ne facem timp liber cit mai des,s-a umblam si sa vedem frumusetile naturii.

   Ștergere