A sosit si primavara .Natura se imbraca in haina noua.Si noi trebuie sa incepem sa consumam alimente vegetale pentru curatirea organismului.Acum se spune detoxifiere.Acum este vremea leurdei. Se poate consuma preparata ca si spanacul,oparita si scazuta.Asa am consumat-o noi pentru prima data si ne-a placut.Trebuie cu moderatie.Se poate face si salata in multe feluri.Gasiti aici pe Net.Se poate prepara ,ceai si tinctura.Locatia Coltul Pietrii, Sacamas,Hunedoara.Cam vreo 3 hectare de leurda.
Leurda este folositoare la: -fluidifica singele, ajuta la imbunatatirea memoriei,trateaza eficient insomnia,atenueaza insuficienta respiratorie provocata de tuse,stopeaza diareea acuta si cronica insotita de balonari si colici,grabeste vindecarea ranilor.Este adjuvant in tratarea hipertensiunii arteriale,accelereaza procesul de recuperare dupa un accident vascular,previne si trateaza guturaiul,inlatura efectele nocive ale nicotinei si fumatului.Este eficienta in tratarea reumatismului,ajuta la combaterea exemelor,favorizeaza circulatia cerebrala.Din cite am mai citit si am mai aflat de la medicul de familie ,care consuma in fiecare primavara 3-4 saptamini leurda,intareste imunitatea organismului.Eu am preparat o tinctura cu alcool de 60 Gr. din cereale.Am maruntit doi pumni de leurda care le-am pus intr-o sticla de Suc Tedi cu capac ermetic si leam acoperit cu alcool.Dupa 10 zile pot consuma cite 15 picaturi adica o lingurita de tinctura intr-un pahar cu apa de izvor inainte de masa toata vara si la iarna.Cind se consuma lichidul mai adaug altul.Acum sint ultimele zile cind o mai puteti procura ca deja a inflorit si se ofilesc frunzele.Poate prin zona montana este mai tinara.Succes.
Fain!
RăspundețiȘtergereNu as fi crezut ca exista zone cu o asa abundenta de leurda...