sâmbătă, 6 decembrie 2014

Ogor,spanac,rucola si lingura de mesteacan.

 Toamna a trecut,toate bucatele au fost adunate de pe camp au ramas ogoarele dezgolite  in asteptarea araturilor pentru a putea incepe un nou an agricol.Deci practic baza recoltei  anului ce vine se bazeaza pe cat de bine  si repede se pot executa araturile de toamna(iarna).Asa ca  si eu  m-am inarmat cu tractor  si plug si am trecut la treaba.Am spus si in postarile trecute despre lunca  raului Mures .Are un pamant foarte fertil format din aluviuni aduse de viituri unde se fac recolte bogate.
  
Vreau sa va mai arat o recolta de verdeturi de toamna care le-am semanat   dupa recoltarea graului.Este un amestec de rucola ,spanac,salata si marar.Pe la inceputul lui octombrie am luat cate doua plicuri de seminte  si le-am aruncat  cu mana pe aratura .Apoi cu o grebla de lemn am acoperit semintele cu pamant.Asa arata acum  la inceputul lunii decembrie.

Se pot semana si dupa ce se culeg cartofii de toamna.Este foarte simplu si usor de facut pentru cine are un pic de gradina si ii plac   verdeturile.
 
 Asa arata parecela mea in 6 decembrie 2014.Afara e soare dar bate vantul si e rece.
Asa arata rucola  o planta  mediteraneana aclimatizata si la noi.Se gaseste si in supermarcheturi  cu 9 lei 200 gr.Anul asta am semanat-o si eu prima data si o halesc salata.
Frumosul si banalul nostru spanac.Atentie contine oxalati  nu trebuie consumat des.

 Si recolta mea de decembrie din camp liber culese in vreo 10 min  doua pungi bune de rucola si spanac.
La arat cu fata catre deal si gandul la padure.
  Blogul este   despre agricultura dar sa transformat intr-un blog de linguri din aproape in aproape.
Deci spanacul si rucola trebuie neaparat servite cu lingura de lemn mai bine zis de mesteacan -acum.
 Este o lingura usurica,supla si de marime medie.Mesteacan cioplesc destul de rar deoarece e un lemn de esenta moale si mi se pare fragil Dar se ciopleste foarte usor,nu crapa  si uscat se finiseaza bine.Il recomand pentru incepatori cum sunt si eu de altfel.

Deci  in incheiere va recomand sa nu va descurajati de a munci agricultura  si incercati ceva nou de exemplu de a semana si manca rucola .De aici de la pamant toti ne hranim si deci trebuie sa avem dragoste de el.Si nu in ultimul rand incercati sa mancati cu lingura de lemn pentru a vedea ca se poate si altfel.Bucurati-va si mergeti si la padure.

Un comentariu:

  1. Sarbatori fericite pline de bucurii si daruri frumoase si un An Nou care sa va aduca sanatate, fericire, implinirea dorintelor, liniste si armonie in suflet. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere