joi, 4 septembrie 2014

Lingura f din lemn de frasin.

 Datorita curentului asa zis pentru socializare,m-am gandit la o lingura cu o coada mai diferita de normal.Am ales un lemn de frasin ca sa mai adaug inca o valenta a subiectului,si a treia alegere este a numelui.( al meu).Lingura are lungimea de 21 cm si se poate folosi pt. mancat.Este bine finisata si are un caus generos.
Bineinteles  are si ea o tecuta din piele pentru pastrare .Lemnul de frasin  din care este cioplita lingura este uscat si foarte rezistent. Este disponibila  momentan.Spor la socializare.


5 comentarii:

  1. Frumos lemn frasinul ! Se lucreaza greu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lemnul de frasin la cioplit este un lemn mediu.Este pasnic daca este mai verde ,uscat are taria sa caracteristica.Daca avem scule taioase ,cioplitul este o joaca.Cu timpul am ales sa lucrez lemn uscat de multi ani pt ca se ia mici aschii din el si ai timp sa vizualizezi lingura ianinte de a fi terminata.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns FLORICA ! Ce scule sunt necesare pentru a ciopli o lingura ? Vreau sa incerc si eu .

      Ștergere
  2. Ma bucur ca vrei sa cioplesti.Eu folosesc un cutit normal bine ascutit pukko,cu lama de 9,5 cm si un cutit cu lama curba Eric Frost 163 cu tais pe ambele laturi.E bun la cioplit un briceag cu lama scurta ca sa fie bine condus.Pentru mai multe lamuriri si invataminte intra pe bloguLWOOD SPON INSPIRED FROM NATURE _care il gasesti aci in blog rol.Spor la treaba si sa vedem mestereli.

    RăspundețiȘtergere