Cu aceasta ocazie am luat cu mine o lingura si o cana din lemn de nuc pentru sedinta foto in padure.
Nu am scapat ocazia si m-am deplasat in zona unde creste din abundenta leurda(allium ursinum)Anul acesta datorita temperaturilor mari in feb si martie,leurda a crescut mare pentru aceasta data calendaristica. Deci sa marit si sezonul de consum al acesteia.Am cules pentru consum si am luat cu radacina pentru a o planta acasa.Am vazut foarte multa leurda rasarita din samanta de anul trecut, e foarte mica.
In zona este mult paltin si jugastru , m-am delectat cu degustarea sevei acestora.Am observat ca seva de jugastru este mai dulce decat cea de paltin.In premiera am baut seva din canuta de nuc.
Nu trebuie sa neglijam banala urzica,ea ne ajuta sa trecem cu bine iarna si consumul ei acum este foarte benefic pentru organism. Peste putin timp vom culege si grausor pentu o mica salata.
Iar pentru incheiere , o ciuperca necomestibila care poate creste in diferite forme si culori pe care o intalnim la padure -iasca.
Sunt incantat de poze. Mi-au redat optimismul dupa scurta,sper, revenire a iernii.
RăspundețiȘtergereMultumesc Marius,astept o tura de la tine de la padure.
Ștergerefrumoase.
RăspundețiȘtergereMultumesc.
ȘtergereFoarte faină cana! Lemnul de nuc a fost întotdeauna deosebit.
RăspundețiȘtergereMultumesc.Lemnul de nuc este si foarte ascultator la prelucrare, nu se aschiaza.
Ștergere