marți, 26 martie 2013

Primavara bate-n geam

 Odata cu incalzirea vremii apar si florile prin padure. Covoare de brebenei si viorele sunt desfasurate in fata noastra la tot pasul.Ochii ne sunt desfatati cu o  intreaga pledoarie de culori. Plantele ne asteapta sa le privim si sa le culegem pe cele de care avem nevoie.De acum ,pana toamna tarziu , chiar si iarna, niciodata nu vom pleca de la padure cu mana goala.
Cu aceasta ocazie am luat cu mine o lingura  si o cana din lemn de nuc pentru  sedinta foto in padure.
Nu am scapat ocazia si m-am deplasat in zona unde creste din abundenta leurda(allium ursinum)Anul acesta datorita temperaturilor mari in feb si martie,leurda a crescut mare pentru aceasta data calendaristica. Deci sa marit si sezonul de consum al acesteia.Am cules pentru consum si am luat cu radacina pentru a o planta acasa.Am vazut  foarte multa  leurda rasarita din samanta de anul trecut, e foarte mica.

 In zona este mult paltin si jugastru , m-am delectat cu degustarea sevei acestora.Am observat ca seva de jugastru este mai dulce decat cea de paltin.In premiera am baut seva din canuta de nuc.



Nu trebuie sa neglijam  banala urzica,ea ne ajuta sa trecem cu bine  iarna  si consumul ei acum este foarte benefic pentru organism. Peste putin timp vom culege si grausor pentu  o mica salata.
 Iar pentru incheiere , o ciuperca necomestibila care poate creste in diferite forme si culori pe care o intalnim la padure -iasca.

6 comentarii:

  1. Sunt incantat de poze. Mi-au redat optimismul dupa scurta,sper, revenire a iernii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Marius,astept o tura de la tine de la padure.

      Ștergere
  2. Foarte faină cana! Lemnul de nuc a fost întotdeauna deosebit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc.Lemnul de nuc este si foarte ascultator la prelucrare, nu se aschiaza.

      Ștergere