luni, 5 ianuarie 2015

Lingurar

Inaintea sarbatorilor am terminat de cioplit acest lingurar De la stanga la dreapta sunt: lingura din lemn de mesteacan,gorun,salcie capreasca,visin salbatic,prun rosu si dud.Suportul este din lemn de gladita(salcam rosu)iar carligele sunt din lemn de cires salbatic introduse in orificii si lipite cu aracet.Lingurile au atasat in coada o fasie de piele innodata.

Totul este lucrat manual,deci lingurile se pot folosi la mancat.Le-am aplicat cateva straturi de ulei de masline.Lingurile au lungimea de aprox 19 la 21 cm si sunt bine finisate..Lingurarul l-am oferit cadou la un prieten drag.

Bucurati-va de iarna si de zapada.

duminică, 4 ianuarie 2015

Iarna a sosit.Lingura de ulm.

 A trecut si anul 2014 cu ale sale bune si bunicele si ne-am trezit peste noapte ca a sosit  zapada.O  astept si acum precum in copilarie cu  bucurie .Si daca tot e afanata si moale ,hai sa facem o incursiune prin imprejurimi.Astazi a nins pana pe la pranz  si a fost cald de au curs stresinile Am zarit o caprioara  dar m-a simtit si a fugit inainte de a o poza..

Asa arata dealurile din spatele casei,pot sa spun ca sunt un privilegiat ,am padurea la cativa metri.
Si ca sa intregesc tabloul  am zis ca tre sa arat si ultima cioplitura de anul trecut,o lingura din lemn de ulm.
 Lemnul de ulm este fibros,rezistent si din el se faceau pe vremuri unele piese la carul de lemn.
 Lingura este usurica, cu causul mai adanc, bine finisata.Are si ea tecuta de piele pentru protectie .Poti manca cu ea atat ciorba cat si felul  II si desertul si ce mai vrei tu cu ea.Umblatura a continuat cu ceva colecta de lemn pentru cioplit,jugastru si paltin.O sa treaca si sarbatorile de inceput de ianuarie si atunci catinel am sa purced -Cioplitul 2015.

Toate cele bune sa se adune in noul an,sa avem inspiratie in activitea noastra si sa ne bucuram de fiecare zi care o primim de la  Bunul Dumnezeu.Spor la treaba va doresc  cu sanatate.